MOKA CW
Zabielacze do napojów MOKA CW należą do grupy produktów instant, których główną funkcją jest wprowadzenie efektu zabielenia przy jednoczesnej poprawie walorów smakowych wyrobu gotowego. Nasze zabielacze MOKA CW produkowane są na bazie tłuszczu roślinnego (o zawartości od 6,5 do 60%), a obecne w nich białka mleczne oraz dodatki funkcjonalne zapewniają stabilność zarówno w napojach przygotowywanych na gorąco, jak i na zimno, stabilność w twardej wodzie czy w różnym pH. Mimo, iż tłuszcz roślinny oraz białka mleczne stanowią mniej niż połowę składu procentowego zabielaczy do napojów MOKA CW, to właśnie różne rodzaje tłuszczu roślinnego oraz najwyższej jakości białka mleczne wpływają na pełność smaku, kremowość i mleczność napoju.
Zabielacze o wyższej koncentracji tłuszczu (> 35%) znajdują również zastosowanie w koncentratach obiadowych oraz deserach w proszku.
Zalety produktu:
- doskonała rozpuszczalność i zwilżalność
- szerokie spektrum gęstości nasypowej (max. 650 g/l)
Najpopularniejsze użycie zabielaczy do napojów:
- napoje kawowe (typu latte, cappuccino, frappe)
- herbata
- napoje czekoladowe
Najpopularniejsze aplikacje zabielaczy o wyższej koncentracji tłuszczu:
- koncentraty obiadowe: zupy, sosy instant
- bazy lodowe typu soft i świderki
- nośnik posypek przyprawowych do słonych przekąsek
- źródło tłuszczu roślinnego w mieszankach mlecznych