Chat with us, powered by LiveChat

Co nas wyróżnia

Doświadczenie

Surowce wytwarzane metodą suszenia rozpyłowego to nasza specjalność od 2000 roku. Stale zdobywamy wiedzę, rozwijamy portfolio i podnosimy nasze kompetencje wytwarzania półproduktów dla przemysłu spożywczego. Od 2004 roku pod marką Mokate Ingredients eksportujemy nasze wyroby do kilkudziesięciu krajów na całym świecie.

Innowacje

Najnowocześniejsze instalacje do suszenia rozpyłowego Filtermat stawiają nas w czołówce europejskich producentów najwyższej jakości surowców dla przemysłu spożywczego. Dbałość o sterylną czystość na każdym etapie produkcji i precyzja dozowania składników zapewniają nam urządzenia spełniające standardy przemysłu farmaceutycznego.

Zrozumienie rynku

Współczesny świat potrzebuje coraz więcej żywności. Zwiększenie wolumenów produkcji nie może jednak odbić się na jakości produktów spożywczych. Zapewnienie ich niezmiennie wysokiej jakości to wyzwanie, przed którym stoi właściwie każdy producent. Można mu podołać dzięki długofalowej współpracy ze sprawdzonym dostawcą surowców, których parametry są monitorowane na bieżąco.

Wyjątkowa jakość

Zarządzanie jakością jest kluczowym elementem kreującym konkurencyjność firmy MOKATE zarówno na rynku krajowym, jak i międzynarodowym.

Wysoką jakość produktów Mokate zapewniają wdrożone Systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności, w tym Dobre Praktyki: Produkcyjna (GMP), Higieniczna (GHP) i Laboratoryjna (GLP), stanowiące priorytety firmy.

Mokate Ingredients wdrożyło certyfikowane zintegrowane systemy zarządzania jakością: GLOBAL STANDARD FOR FOOD SAFETY – BRC, International Food Standard (IFS Food), normy EN ISO 9001:2000 oraz EN ISO 22000:2005 (obejmująca system HACCP). W ramach Zintegrowanego Systemu Zarządzania zapewniamy zgodność ze wszystkimi mającymi zastosowanie przepisami prawa, zarówno Unii Europejskiej, jak i spoza niej.

Firma MOKATE opracowała swoją strategię na bazie zagadnień związanych z szeroko rozumianą jakością. W swojej Polityce Jakości ujęła zarówno zadania, jak i cele jakościowe, realizowane poprzez ciągłe doskonalenie powiązanych ze sobą procesów.

Rozwój i badania

Wiosną 2017 roku został otwarty nowy zakład produkcyjny, którego częścią jest kolejna wieża rozpyłowa Filtermat. To najnowocześniejsza instalacja tego typu w Europie, wyposażona w technologię rozpyłowego osuszania produktów pożywczych z wysoką zawartością węglowodanów, protein czy substancji tłuszczowych.

Umożliwia nam wytwarzanie produktów o parametrach zgodnych z oczekiwaniami naszych partnerów biznesowych. Każdy z produktów zaprojektowanych według sugestii klienta podlega rygorystycznej kontroli jakościowej.