Chat with us, powered by LiveChat

Mieszanki lodowe

Bazy lodowe

Oferowane przez MOKATE bazy do lodów przeznaczone są do bezpośredniej produkcji lodów typu włoskiego i amerykańskiego. Specjalnie opracowane mieszanki są idealnie dopasowane do maszyn dostępnych na rynku. Produkty mają naturalny, intensywny smak i kremową konsystencję. Przygotowanie lodów w oparciu o bazy lodowe w proszku MOKATE obejmuje mieszanie bazowych koncentratów lodów z wodą. Taka mieszanka lodów jest gotowa do produkcji w automatach lodowych bez konieczności pasteryzacji.

Zalety produktu:

  • łatwość przygotowania
  • brak konieczności pasteryzacji
  • optymalna tekstura
  • oczekiwany stopień napowietrzenia
  • dobra stabilność mieszanki

Najpopularniejsze zastosowanie baz lodowych:

  • lody w stylu włoskim
  • lody w stylu amerykańskim

Parametry produktu

Proteiny
2-13%
Tłuszcz
39,0-62%

Dane techniczne

Pakowanie
20kg worek
Okres przechowywania
15-18 miesięcy
Warunki przechowywania
25oC max temp.
RH 75% max. wilgotność

Jesteś zainteresowany produktem?