Zarządzanie jakością jest kluczowym elementem kreującym konkurencyjność firmy MOKATE zarówno na rynku krajowym, jak i międzynarodowym.
Wysoką jakość produktów Mokate zapewniają wdrożone Systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności, w tym Dobre Praktyki: Produkcyjna (GMP), Higieniczna (GHP) i Laboratoryjna (GLP), stanowiące priorytety firmy.
Mokate Ingredients wdrożyło certyfikowane zintegrowane systemy zarządzania jakością: GLOBAL STANDARD FOR FOOD SAFETY – BRC, International Food Standard (IFS Food), normy EN ISO 9001:2000 oraz EN ISO 22000:2005 (obejmująca system HACCP). W ramach Zintegrowanego Systemu Zarządzania zapewniamy zgodność ze wszystkimi mającymi zastosowanie przepisami prawa, zarówno Unii Europejskiej, jak i spoza niej.
Firma MOKATE opracowała swoją strategię na bazie zagadnień związanych z szeroko rozumianą jakością. W swojej Polityce Jakości ujęła zarówno zadania, jak i cele jakościowe, realizowane poprzez ciągłe doskonalenie powiązanych ze sobą procesów.
Wiosną 2017 roku został otwarty nowy zakład produkcyjny, którego częścią jest kolejna wieża rozpyłowa Filtermat. To najnowocześniejsza instalacja tego typu w Europie, wyposażona w technologię rozpyłowego osuszania produktów pożywczych z wysoką zawartością węglowodanów, protein czy substancji tłuszczowych.
Umożliwia nam wytwarzanie produktów o parametrach zgodnych z oczekiwaniami naszych partnerów biznesowych. Każdy z produktów zaprojektowanych według sugestii klienta podlega rygorystycznej kontroli jakościowej.