Chat with us, powered by LiveChat

Bazy tłuszczowe

MOKA FP

Bazy tłuszczowe MOKA FP należą do grupy produktów instant o wysokiej zawartości tłuszczu roślinnego (od 70 do 80 %). Produkty takie powstają dzięki nowoczesnej technologii suszenia rozpyłowego, która umożliwia otrzymanie odpowiednio zemulgowanego tłuszczu, związanego z nośnikiem. Nasze bazy tłuszczowe wzbogacone są o białka mleka oraz inne dodatki funkcjonalne, które wpływają na ich właściwości aplikacyjne.

Zalety produktu:

  • podstawowe źródło tłuszczu w wyrobie gotowym
  • wpływ na strukturę, lepkość oraz konsystencję wyrobu finalnego
  • wspomaganie percepcji smaku i aromatu
  • odpowiednia intensywność efektu zabielania w produkcie
  • łatwość przechowywania i nieskomplikowana obsługa produktu
  • produkt stabilny z wydłużonym okresem przydatności
  • produkt rozpuszczalny w roztworach wodnych.

Najpopularniejsze użycie baz tłuszczowych:

  • mieszanki lodowe
  • mieszanki piekarnicze
  • mieszanki cukiernicze
  • koncentraty obiadowe (zupy i sosy instant).

Parametry produktu

Proteiny
0-7,0%
Tłuszcz
70-82%

Dane techniczne

Pakowanie
20-25kg worek
Okres przechowywania
15-24 miesięcy
Warunki przechowywania
25oC max temp.
RH 75% max. wilgotność

Jesteś zainteresowany produktem?