MOKA FP
Bazy tłuszczowe MOKA FP należą do grupy produktów instant o wysokiej zawartości tłuszczu roślinnego (od 70 do 80 %). Produkty takie powstają dzięki nowoczesnej technologii suszenia rozpyłowego, która umożliwia otrzymanie odpowiednio zemulgowanego tłuszczu, związanego z nośnikiem. Nasze bazy tłuszczowe wzbogacone są o białka mleka oraz inne dodatki funkcjonalne, które wpływają na ich właściwości aplikacyjne.
Zalety produktu:
- podstawowe źródło tłuszczu w wyrobie gotowym
- wpływ na strukturę, lepkość oraz konsystencję wyrobu finalnego
- wspomaganie percepcji smaku i aromatu
- odpowiednia intensywność efektu zabielania w produkcie
- łatwość przechowywania i nieskomplikowana obsługa produktu
- produkt stabilny z wydłużonym okresem przydatności
- produkt rozpuszczalny w roztworach wodnych.
Najpopularniejsze użycie baz tłuszczowych:
- mieszanki lodowe
- mieszanki piekarnicze
- mieszanki cukiernicze
- koncentraty obiadowe (zupy i sosy instant).