Chat with us, powered by LiveChat

Bazy toppingowe

MOKAERO

Bazy toppingowe MOKAERO to produkty instant wytworzone w technologii suszenia rozpyłowego.  Oparte są na bazie olejów roślinnych, białkach oraz na szczególnej kompozycji emulgatorów roślinnych. Zastosowane surowce i ich proporcje decydują o kluczowych parametrach toppingu, takich jak: przyrost objętości, konsystencja, stabilność i smak.
Bazy toppingowe MOKAERO znajdują zastosowanie w przyrządzaniu deserów na zimno wszędzie tam, gdzie pożądany jest efekt napowietrzenia produktu, uzyskany dzięki mechanicznemu mieszaniu. Efekt napowietrzenia produktu poprawia kremowość, smak, a przede wszystkim zwiększa objętość produktu finalnego.
Bazy toppingowe MOKAERO można łączyć z hydrokoloidami, modyfikując strukturę, przyrost objętości i stabilność. Dodatek kakao, proszków owocowych i aromatów, umożliwia kreowanie wyśmienitych deserów.

Zalety produktu:

  • czas ubijania 3 min
  • dobry przyrost objętości > 150%
  • stabilność produktu w temperaturze pokojowej
  • poprawa kremistości i pełnego smaku wyrobu gotowego.

Najpopularniejsze użycie toppingów:

  • analogi bitej śmietany
  • desery przygotowywane na zimno
  • lody
  • kremy do tortów i ciast
  • shake

Parametry produktu

Proteiny
2,0-12,4%
Tłuszcz
42-67%

Dane techniczne

Pakowanie
20kg worek
Okres przechowywania
15-18 miesięcy
Warunki przechowywania
25oC max temp.
RH 75% max. wilgotność

Jesteś zainteresowany produktem?