MOKAERO
Bazy toppingowe MOKAERO to produkty instant wytworzone w technologii suszenia rozpyłowego. Oparte są na bazie olejów roślinnych, białkach oraz na szczególnej kompozycji emulgatorów roślinnych. Zastosowane surowce i ich proporcje decydują o kluczowych parametrach toppingu, takich jak: przyrost objętości, konsystencja, stabilność i smak.
Bazy toppingowe MOKAERO znajdują zastosowanie w przyrządzaniu deserów na zimno wszędzie tam, gdzie pożądany jest efekt napowietrzenia produktu, uzyskany dzięki mechanicznemu mieszaniu. Efekt napowietrzenia produktu poprawia kremowość, smak, a przede wszystkim zwiększa objętość produktu finalnego.
Bazy toppingowe MOKAERO można łączyć z hydrokoloidami, modyfikując strukturę, przyrost objętości i stabilność. Dodatek kakao, proszków owocowych i aromatów, umożliwia kreowanie wyśmienitych deserów.
Zalety produktu:
- czas ubijania 3 min
- dobry przyrost objętości > 150%
- stabilność produktu w temperaturze pokojowej
- poprawa kremistości i pełnego smaku wyrobu gotowego.
Najpopularniejsze użycie toppingów:
- analogi bitej śmietany
- desery przygotowywane na zimno
- lody
- kremy do tortów i ciast
- shake