MOKA CB
Spieniacze do napojów MOKA CB to produkty instant, które w łatwy sposób umożliwiają uzyskanie efektu „spienionego mleka”, poprawiając jednocześnie walory smakowe napojów kawowych i czekoladowych instant. Technologia kapsułkowania i suszenia rozpyłowego pozwala na zamknięcie w kapsułkach spieniacza gazu, który po rozpuszczeniu tworzy na powierzchni napoju stabilną piankę. Nasza oferta to szeroka gama prawie 40 standardowych propozycji produktów MOKA CB na bazie tłuszczów roślinnych, zróżnicowanych głównie pod względem zawartości wysokiej jakości surowców mlecznych.
Zalety produktu:
- szeroki zakres wysokości piany (10-30 mm)
- stabilność w twardej wodzie i kwasowym pH
- poprawa walorów smakowych napoju (mleczność i aromatyczność)
- zróżnicowany efekt zabielenia napojów
- doskonała rozpuszczalność
Najpopularniejsze użycie spieniaczy:
- napoje kawowe (typu latte, cappuccino, itp.)
- czekolada do picia