Chat with us, powered by LiveChat

Bazy kakaowe

Produkty Mokate, dzięki zbalansowanym bogatym recepturom, cieszą się dużym powodzeniem wśród konsumentów na całym świecie. Bazy kakaowe należą do grupy produktów instant, których receptury bazują na wysokiej jakości proszkach kakaowych. Zawartość kakao może być każdorazowo różnicowana i dopasowywana do potrzeb klienta. 

Produkt jest oferowany w postaci proszku i aglomeratu. Dzięki możliwości lecytynizacji produktów mieszanych rozszerzamy ofertę o produkty rozpuszczalne w temperaturze 20 C Celsjusza. Napoje kakaowe wytworzone z wykorzystaniem baz kakaowych oraz bazy kakaowe są cenionymi  energetyzującymi  napojami, preferowanymi zarówo przez dzieci jak i dorosłych.

Pełnia smaku i kremowa struktura gotowego produktu oraz łatwość i szybkość przyrządzania  przesądziły o bardzo wysokiej popularności oferowanych produktów.

Jakość  produktów Mokate doceniona została w segmentach HoReCa, Vending oraz B2B między innymi pośród producentów lodów, deserów, ciast, napojów na zimno i na gorąco, również w segmencie napojów RTD.

Zalety produktu:

  • Skoncentrowany produkt = niższe dozowanie, korzystniejsza logistyka

 

Najpopularniejsze użycie baz kakaowych:

  • Bazy do produkcji napojów czekoladowych,  lodów, deserów (musy, kremy cukiernicze, ciasta)

 


Parametry produktu

Proteiny
2,9-15,2%
Tłuszcz
1,8-14,2%

Dane techniczne

Pakowanie
20-25kg worek
Okres przechowywania
18-36 miesięcy
Warunki przechowywania
25oC max temp.
RH 75% max. wilgotność

Jesteś zainteresowany produktem?